Project 3

Byung Kyu Kang, B.Arch ’23

ARCH 202b: Architectural Design II

Gallery: The Materiality of Schools, Sites, and Sheds

Instructor: Juan Salazar

Through this adaptive re-use project, I wanted to create an environment that encourages movement through the interlocking of walls and openings, separating spaces while still allowing for fluid movement. I introduced this concept of movement into the form itself, manipulating the existing roof angles, creating different wall-to-roof conditions throughout the building and individual programs. Located in a closed parking-lot like site, the original building was just surrounded by asphalt and concrete. Thus I decided to introduce large, open courtyards, exposed to the exterior, introducing some greenery, creating a warmer space overall for the kindergarten.


LEAVE A COMMENT

3

Comments