Leimert Park Institute for Film Arts

Steven Lin, B.Arch '22


ARCH 500A: Comprehensive Architectural Design

Instructor: Olivier Touraine

In the urban fabric of Leimert Park, the zoning planning create
distinct segregation between the residence, public, and commercial, which makes it difficult for the local community to engage and experience the rich culture of Leimert Park. The project looks at the relationship between the public infrastructure and local residence; furthermore,
it redefines the Leimert Park Station outdoor plaza. The goal of the project is to create a fluid plaza to ease the segregation problem
between the public commercial and residential spaces.
The programs are elevated and went from public to private as the
user access to the upper floor in order to create the open flow from front to back. The recess spaces are designed for the outdoor activity the engage the public that brings up the discourse on the segregation issue in this neighborhood. As for the louver, the design avoids direct sunlight from a higher degree, yet it provides visual connections to the outside and ground floor public. Moreover, the louver follows the outdoor main stair to engage the people on the ground floor and promote a welcoming relationship for the user.

Combining the Leimert Park Station and the project, it generates an outdoor that is given back to the community and promoting the relationship between humans and architecture.


LEAVE A COMMENT

Comments