Concrete Jungle

Gabriela Gonzalez, B.Arch ’23

ARCH 202b: Architectural Design II

Gallery: The LA School, Materials, and a Kindergarten: Carefully Careless / Serious Play

Instructor: Scott Uriu

The Bow Truss warehouse is transformed into a cross-programatic building featuring a nursery and a library. In the mornings, the building is a stack of light filled boxes containing children, while in afternoon it is a silent library filled with readers, students, and the general community. Winding paths of works spaces lead students towards their tree house classrooms. These tower over the library program and shower light from above through the rhythmic arrangement of beams. Cold pre-existing concrete is combined with warm tones of wood to add a variety of color and textures to the surfaces while contrasting lightness and heaviness.


LEAVE A COMMENT

6

Comments