This is a design for a roughly 2500-sq ft gallery with three supporting offices, two workshops, a reception, and a bathroom area. The project’s focal point is the spiraling staircase that leads from the reception to the gallery. Every space in the building reacts to the staircase in a unique way, blending several languages into one. The project engages the site by inviting passersby into its semi-enclosed courtyard, and by protruding above the roof of the neighboring building. The angle of this “periscope moment” allows the sun to shine all the way through the gallery and onto the street below, enhancing the ethereal feel of the gallery.

This is a Gallery building, I designed is not only a place to appreciate art, but also a place for visitors
to socialize. Therefore, I created a garden in the middle floor of the building. People can go up to the garden from the outdoor stair. It provides a space for residents with a space for communication and rest.The gallery on the top of the building and try to highlight by different shape. The main design idea circulating through the building. Walking interior or exterior stair can see different views and go to different space.

Architecture is all about judgment.

This project is the design a multilevel art workshop and gallery. We engage a speculated site and the influence of context on design. Then I consider various concepts of “program” that combine to inform decisions, and test organizational and formal approaches. Last, I apply the skills and techniques acquired so far to a specific architectural problem.

The goal of this project was to design an art museum on an urban site that resided on a street corner. The programming for this building needed to contain a gallery, two workshops, three offices, restrooms, and a reception area. My design attempted to create a building that felt like one solid shell. The site was directly adjacent to a 40-foot building which influences the design of the project greatly. My design put almost all the openings where the least direct sunlight would be let into the creative spaces.

The goal for this design was to maximize the amount of light entering throughout the structure while simultaneously enhancing the user’s experience. This was achieved by incorporating a diamond-shaped lightwell in the center, which allows for natural light to enter all levels of the structure. In addition, at each level, visitors are able to step into and experience the lightwell itself, which also serves as an outdoor gallery. The shape of this central lightwell, with its angled walls, also greatly inspired the rest of the design.

The Atria Centralis is designed to incorporate themes of eyelines, surveillance, natural light, and continuous movement. At any point inside the space, someone is able to have direct eyesight of the ground floor gallery. Constant eyesight and natural light from the atrium skylight are crucial to the ascending flow of movement – the movement of those within the space follows the movement of sunlight. Similar to the paths of the sun, the paths of the viewer are set and controlled, forcing viewers to move through the space in a certain way.